Правителството ще остане на власт. Това заяви заяви в Брюксел министърът

...
Правителството ще остане на власт. Това заяви заяви в Брюксел министърът
Коментари Харесай

Вотът на недоверие няма да успее, уверен Тагарев

Правителството ще остане на власт. Това съобщи заяви в Брюксел министърът на защитата Тодор Тагарев, представен от Българска телеграфна агенция.

Той бе безапелационен, че вотът на недоверие няма да успее.

Ще ни бъде дадена опция още веднъж да обясняваме отбранителната политика на страната, добави министърът.

Тагарев изрази терзание, че доста време отива за обсъждане на едни и същи въпроси. По негови думи като предписание огромната част от тези, които задават въпросите, не се интересуват от отговора, а търсят да създадат някакви пропагандни внушения. Това към този момент стартира да става досадно, заключи той.

Тагарев означи и че по всичко наподобява, че войната в Украйна ще продължи още и ще има потребност от допълнение на военните хранилища на страните от Европейски Съюз. Според него това значи, че ще има поръчки към българската промишленост.

Министърът изясни, че на днешната среща на Съвета на Европейски Съюз са били обсъждани стъпки по какъв начин да се форсира и повиши производството на муниции за Украйна и за попълване на запасите на страните от блока.

Той означи, че България е голям производител на боеприпаси спрямо съотношението на популацията и стопанската система.

Тагарев съобщи, че до 8 декември продължава европейската процедура за кандидатстване на компании от военнопромишления компмлекс за разширение на индустриалните благоприятни условия, като той самият очаква поне 2-3 български компании да получат в допълнение финансиране.

" Има интерес във компаниите даже сами да влагат, тъй като виждат, че търсенето е голямо. Европейски Съюз дава част от средствата за спомагателни вложения. Бързо се надявам да има решение ", разяснява министърът.

Относно общата самодейност на България, Румъния и Турция за повишение на сигурността в Черно море той разясни, че концепцията за тази интервенция е съгласувана. Трите страни ще имат екип в Анкара след десетина дни, който ще гледа по какъв начин съответно ще бъде осъществено съглашението.

Тагарев чака, че в случай че всичко върви обикновено, скоро страната ни ще има такава интервенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР